Wat doet de ouderraad?

Wat doen we?

Even voorstellen …

De ouderraad is een groep van enthousiaste ouders die zich willen inzetten om in samenwerking met de directie en de leerkrachten, onze kinderen een aangename schooltijd te geven.

U kent ons wel van de verschillende activiteiten die we, samen met de school, organiseren om geld in te zamelen. Dit geld gaat integraal terug naar de kinderen. Zo dragen we o.a. er zorg voor dat ieder kind één gratis culturele activiteit krijgt aangeboden, geven we de sneeuwklassen wat financiële hulp, verrassen we de leerkrachten op de dag van de leerkracht met een attentie, … en nog veel meer.

Samen met de school dromen wij ook vaak over grotere projecten en af en toe, als we voldoende geld hebben, kunnen we ook enkele van die dromen verwezenlijken. Zo hebben we de afgelopen jaren al heel wat aangekocht zowel voor op de speelplaats als in de klas.

Maar de ouderraad doet meer dan dat. Achter de schermen bieden we vaak een helpende hand aan bij schoolse activiteiten (brandoefening, grootouderdag, extra begeleiding bij uitstappen, ….).

We zorgen er ook voor dat ieder schooljaar de zandbak een grondige poetsbeurt krijgt en we zijn niet vies van een likje verf.

We zijn een luisterend oor voor ouders die met een schoolprobleem zitten, indien mogelijk gaan we samen met de school op zoek naar een oplossing.

 

Hoe doen we dit …

We komen een 7-tal keer samen per jaar tijdens een algemene vergadering op school waarbij ook enkele leerkrachten en iemand van de directie aanwezig is. Niet enkel de activiteiten komen daar aan bod maar ook vragen rond het schoolbeleid of klasgebeuren kunnen op de agenda gebracht worden.

De activiteiten worden in kleinere werkgroepen voorbereid tijdens afzonderlijke vergaderingen. Eenkort verslag hiervan wordt op de algemene vergadering gebracht.

Wil je je bij ons aansluiten …

Stap gerust binnen bij één van onze volgende algemene vergaderingen. Onze jaaragenda met de verschillende data is terug te vinden op deze website.